Activiteiten

2019-01-18-blockchain
2019 01 18 vond er in het DDAMA aan de Hospitaaldreef te Almere een serie lezingen plaats over beeldende kunst en blockchain technologie

2019-01-18-blockchain

Opening DDAMA – jaar 2019
18 januari 2019, 17.00 – 19.00 uur.
Hospitaaldreef 29, Almere,
door Ad Kroft, Dutch Blockchain Coalition
Deze uitnodiging is belangrijk voor iedereen, die ‘bij’ wil blijven..
Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA): learning ICT by art
DDAMA 2019 staat in het teken van ‘Blockchain en Digital Art’Met deze opening beogen we 3 zaken:

Opening nieuwjaar 2019 met start meet up groep: ‘Blockchain en Digital Art’
Meet up over onderzoekproject: ‘Blockchain en Digital Art’ met Fluïdensity
Crowdfundingsactie voor Professionalisering expo/onderzoek: ‘Blockchain en Digital art’. Zie button: ‘DONEREN’ site DDAMA
Sprekers, nu bekend:

Ad Kroft, Dutch Blockchain Coalition

Peter Langela, Fluïdensity, Enschede

Jan Coenen, kunstenaar en ICT architect ING

Bitonic BV

Christine van Stralen

Aanmeldingen voor 10 minuten sprekers via: Info@DDAMA.eu

Graag tot ziens op 18-01-2018, Team DDAMA

2017 11 15 vond in het DDAMA in de Voetnoot te Almere een voordracht en demonstratie plaats van ‘processing’  o.l.v.  Jos Winnubst en Bob Jansen

SHOW YOUR PROCESSING PROJECT in  het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA)

30 november 2017, van 20.00 – 22.00 uur, De Voetnoot, 1e verdieping, Stadhuisplein 2, Almere. Ingang via ingang B of Café op 2.

Kosten €  10,-, inclusief koffie, koek, 1 drankje

Processing is volgens WikipediA: opensourcesoftware ontwikkeld door C.E.B. Reas (Media Arts) en Benjamin Fry (Broad Institute). Het biedt de mogelijkheid aan kunstenaars, ontwerpers, studenten en hobbyisten om de fundamenten van het programmeren binnen een visuele context te leren.

Processing is een uitbreiding van Java, waardoor bestaande Java-structuren, vaak met vereenvoudigde syntaxis, worden ondersteund. Programma’s worden geëxporteerd naar Java-applets die als stand-alone applicatie of binnen een webpagina kunnen worden getoond. De software biedt een eenvoudige IDE voor het organiseren van de projecten.

Het programma is gemaakt om als opensource-alternatief te dienen voor vergelijkbare commerciële softwarepakketten, zoals Vuo. Het is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

https://www.processing.org/

Meld je aan op: Info@DDAMA.eu. en we zien je op donderdag 30 november aanstaande om 20.uur

Programma

  • Inleiding in het fenomeen Processing wereldwijd; Jos Winnubst
  • Processen from scratch , kleine workshop met je Iphone, tablet; Bob Jansen

Pauze

  • Show Your Own Processing Project (opgeven via contact DDAMA.eu)

 

Zegt, mail, twitter en ‘social media’ het voort. Team DDAMA

 

2017 11 15 SHOW YOUR OWN PROCESSING PROJECT

2017 10 05 1 jaar DDAMA in de Voetnoot te Almere

Flyer DDAMA 1 jaar, print

2017 10 05 1 jaar DDAMA

2016 04 16 Kees de Groot opening

20 april 2016 hield kunstenaar Kees de Groot een lezing en een voordracht over digitale kunst en de toepassing hiervan in een stadscentrum (Enschede) op de 5e verdieping van het WTC gebouw te Almere

Plannen voor Dutch Digital Art Museum in Almere

REGIO  |  14 april 2016 Door Petra Onderwater, Dichtbijredacteur

1 / 1

ALMERE – Op de vijfde verdieping van het WTC en andere geschikte locaties in Almere wordt op 13, 14, 15 en 16 oktober de eerste digitale kunstbeurs van Nederland gehouden. De Dutch Digital Art Fair Almere (DDAFA) is een initiatief van het Bureau voor Kunstprojecten Almere.

,,Deze digitale kunstbeurs is een opstap naar de realisatie van een Dutch Digital Art Museum Almere”, vertelt Christine van Stralen van het Bureau voor Kunstprojecten. ,,Almere heeft al jaren geen museum meer, dat kan eigenlijk niet. Digital art sluit goed aan bij de jonge bevolking van Almere, maar is ook goed voor Smart City, de ICT-bedrijven in Almere en de creatieve industrie.” De  DDAFA moet een verdien- en ervaringsmodel worden voor het Digital Art Museum. In de aanloop naar de beurs in oktober worden meerdere digitale kunstprojecten uitgevoerd om de bewoners van Almere kennis te laten maken met deze kunstvorm.

Grenzeloos
,,De wereld van digital art is grenzeloos en de mogelijkheden zijn eindeloos. Kunstenaars hebben altijd al de grenzen afgetast en dat doen zij ook op ICT-gebied. Zo ontstaan fascinerende, schitterende kunstvormen”, vervolgt Van Stralen. ,,De digitale kunstbeurs in Almere is de gelegenheid en de plek om die enorme stroming aan digital art potentie een podium te bieden en in contact te brengen met musea, kunstgroepen en organisatie in de wereld.”

Bij digital art zijn verkoopaspecten volgens Van Stralen veelal anders dan bij kunstwerken als schilderijen en sculpturen. ,,De kunstbeurs is er onder andere op gericht om de mogelijkheden van de verkoopbaarheid duidelijk te maken”, vertelt zij. ,,Verder worden  gerenommeerde ICT-bedrijven verbonden aan digital art kunstenaars om vernieuwende productontwikkelingen in gang te zetten. Resultaten van deze samenwerkingsverbanden worden op de beurs gepresenteerd.” Diverse curatoren, kunstenaars en kunstinstellingen stellen in samenwerking met het Bureau voor Kunstprojecten en de DDAFA Foundation een programma op voor de kunstbeurs in oktober. Dat programma wordt in mei bekendgemaakt.

Investering Cultuurfonds
Het Cultuurfonds Almere heeft een startbedrag beschikbaar gesteld voor DDAFA. ,,Tot eind juni hebben we de tijd om de financiële haalbaarheid van een digitale kunstbeurs te onderzoeken”, aldus Van Stralen. Het WTC Almere stelt in 2016 gratis de vijfde verdieping beschikbaar voor dit doel.

Het Cultuurfonds Almere heeft een projectinvestering gedaan om in eerste instantie de DDAFA van de grond te krijgen. ,,Tot eind juni hebben we de tijd om de financiële haalbaarheid van een digitale kunstbeurs te onderzoeken”, aldus Van Stralen. Het WTC Almere stelt in 2016 gratis de vijfde verdieping beschikbaar voor dit doel.

Voordracht
Belangstellenden zijn woensdag 20 april tussen 17.00 en 19.00 uur welkom op de vijfde etage in WTC Almere voor een voordracht over digital art door een van de curatoren, Kees de Groot van Planet Art, en uitleg van de plannen voor DDAFA en DDAMA door  Christine van Stralen van het Bureau voor Kunstprojekten. Toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via info@kunstprojekten.nl.

http://www.dichtbij.nl/almere/regionaal-nieuws/artikel/4242082/plannen-voor-dutch-digital-art-museum-in-almere.aspx

2016 DDAMA WTC