ALMERE – Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) is niet tevreden met het Cultuurplan Almere 2019-2024 van de gemeente Almere. “Wij zien niet gebeuren dat Almere hiermee hoger op de culturele hitparade van Nederland komt”, meent oprichter en directeur Christine van Stralen. Zij is benieuwd hoe anderen daar over denken. Het DDAMA organiseert daarom op vrijdag 17 mei een flitsmeeting, waarbij iedereen zijn onafhankelijke mening kan laten horen.

“Kunst en cultuur zijn in Almere al jaren onderhevig aan kaalslag en met dit Cultuurplan zien wij geen vooruitgang. Wij vinden in het plan weinig terug van wat er over de cultuur in Almere gezegd is tijdens de stadsgesprekken en we vinden ook niet terug wat er echt leeft in Almere”, vervolgt Van Stralen. “De voorzieningen voor cultuur, maar met name voor beeldende kunst, hebben geen goede verhouding tot de groei en ambitie van Almere. Hoe komt het dat er de laatste jaren alleen maar is afgebroken aan belangrijke culturele voorzieningen, zonder dat dat er iets voor in de plaats kwam?”

De flitsmeeting over het nieuwe Cultuurplan is vrijdag 17 mei van 17.00 tot 19.00 uur bij het DDAMA aan de Hospitaaldreef 29.  Wie interesse heeft kan zich via info@ddama.eu aanmelden voor 5 minuten spreektijd over de toekomst van kunst en cultuur in Almere. “Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun visie ook mailen”, aldus Van Stralen. “We gaan de uitkomsten van deze bijeenkomst na afloop presenteren en mogelijk ook aanbieden aan de gemeenteraad.”

Artikel geplaatst op: 16 mei 2019 – 12:13

 

http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1497417-ddama-niet-tevreden-met-cultuurplan-almere