ALMERE – De digitale kunst van het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) was van 6 tot en met 9 januari te zien op de prestigieuze Techbeurs CES in Las Vegas.

DDAMA werkt sinds 2017 samen met Fluïdensity aan digital art in Blockchain. Met deze technologie nam Fluïdensity deel aan CES en vertoonde daar elk uur gemanipuleerde filmpjes van DDAMA. “We slaagden erin om veel enthousiaste internationale en nationale bezoekers binnen te krijgen, die allemaal zeer geïnteresseerd waren in het DDAMA”, aldus Christine van Stralen van het Almeerse museum. “En nu maar hopen dat Prins Constantijn en staatssecretaris Mona Keijzer, die met 50 start-ups deze beurs bezochten, vervolgens een bezoek aan DDAMA in Almere organiseren.”

Professionalisering
DDAMA gaat voor 2020 een grote professionaliseringsslag maken. “We moeten haast maken om de primeur van het eerste digital art museum in Nederland te behouden”, benadrukt Van Stralen. “De museumwereld wordt wakker voor deze kunstvorm en met hun financiële mogelijkheden kunnen zij DDAMA voorbijgaan. Dat mag niet gebeuren. DDAMA heeft de potentie om het nu nog magere culturele imago van Almere om te vormen tot een innovatief, spectaculair ‘smart culture city’. Alle financiële steun is dan ook zeer welkom.”
In verband met een op handen zijnde verhuizing is DDAMA, nu nog gevestigd onder de Kinderkliniek aan de Hospitaaldreef 29, alleen op afspraak open. Over de nieuwe locatie kan Van Stralen nog geen mededeling doen. “Maar die is wel nodig om goed te kunnen uitpakken met digital art.”
Meer informatie: https://ddama.eu.

Artikel geplaatst op: 10 januari 2020 – 13:39

http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1499326-digital-art-van-ddama-te-zien-op-techbeurs-las-vegas