Hoe handig is het om je kind, vanaf 8 jaar even in de stad te kunnen droppen en zelf de handen vrij te hebben voor een paar boodschappen?

Het Dutch digital Art Museum Almere (DDAMA) is gevestigd in het nieuwe winkelcentrum. DDAMA organiseert op elke zaterdag middag  van 14.00 -17.00 uur een  ‘Museum crèche’. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen 1 uur gebracht worden in het museum. Intussen kunnen de ouders even winkelen.  Vrijwillige medewerkers van DDAMA gaan met de kinderen digital art maken of gamen.  De kinderen kunnen zelf aangeven wat ze willen leren of willen laten zien wat voor moois ze kunnen maken op hun laptop, tablet of mobiele telefoon. Bij DDAMA zijn laptops aanwezig om op te werken, maar ze kunnen ook eigen tablets of laptops meenemen. Dan kunnen ze er thuis mee verder.

DDAMA heeft op de site een pagina ingericht voor kinderen en jongeren met digitaal beeldend talent. Mooie resultaten van de digital art werkjes kunnen op de site geplaatst worden en zo andere kinderen  stimuleren.

De kinderen worden voorzien van iets lekkers met een drankje. De gegevens van de ouders, die ze brengen worden genoteerd voor het geval we ze nodig hebben. Het is ook wel de bedoeling dat ouders in de buurt blijven.

De ouders moeten weten, dat het vrijwillige medewerkers van DDAMA zijn, die het leuk vinden om met de kinderen aan de gang te gaan.

Momenteel is er in DDAMA een compilatie te zien van exposities, die de afgelopen jaren werden georganiseerd. Deze beelden worden gemixt met beeldmateriaal, dat kinderen aanspreekt, zoals video’s over Amezaiku, traditionele Japanse snoepkunstenaars.

We vinden het leuk om dit idee gedurende 4 zaterdag middagen in mei uit te proberen.

We houden het op kleine groepjes van hooguit 10 kinderen. De openingstijden van vrijdag en zaterdag middagen van 14.00 – 17.00 uur blijven  tegelijk  toegankelijk voor alle leeftijden.

 

 

Adres: Citadel 22, 1315 VL Almere. Parkeren is handig in de Flevo garage. Dan oversteken en trappen op achter Peek en Kloppenburg. Daar op het hoekje is DDAMA.

Kosten per kind 1 uur: €  10,-. Normaal entree is € 8,-. Bezoek kinderen met ouders is voor kinderen € 5,-.