Door Petra Onderwater
STAD – Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) heeft een nieuw onderkomen gevonden aan de Hospitaaldreef 29, onder de Kinderkliniek. Vrijdag worden daar twee kleine exposities geopend. Een aangepaste versie van de eerdere expositie Like Digital Art en de concept-expositie Blockchain en Digital Art.

2018 09 12 christine van stralen

Initiatiefneemster Christine van Stralen in de nieuwe expositieruimte van het DDAMA. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het is inmiddels de vierde locatie voor het museum dat in 2016 van start ging in WTC Almere. Daarna verhuisde het DDAMA naar De Voetnoot aan het Stadhuisplein en vervolgens naar de winkelstraat Traverse. ”Daar moesten we in februari weer weg”, vertelt initiatiefneemster Christine van Stralen. ”We zijn een paar maanden dicht geweest, maar hebben niet stilgezeten. Zo hebben we een processingproject gedaan met ROC-leerlingen en een augmented reality tour verzorgd in de St. Bavo kerk in Haarlem.”
Van Stralen heeft nog altijd de ambitie om een vaste eigen plek te vinden voor het museum. ”Almere verdient gewoon een eigen museum en een museum voor digitale kunst past perfect bij deze jonge moderne stad. Het blijkt helaas moeilijk om de benodigde financiën te vinden, maar we blijven zoeken naar subsidiemogelijkheden. Tot nu toe heb ik alles zelf geïnvesteerd en alle apparatuur hebben we gekregen, maar we zouden nog zóveel meer kunnen laten zien.”
Voorlopig mag het museum in elk geval gebruik maken van de lege ruimte onder de Kinderkliniek. Door middel van projecties, video-installaties, presentaties en diverse kunstobjecten krijgen bezoekers een eerste indruk van de vele mogelijkheden op het gebied van digitale kunst. “We hopen hiermee ook sponsors, subsidieverstrekkers en particuliere financiers over de streep te trekken om het museum in de toekomst verder te kunnen professionaliseren”, aldus Van Stralen.
Vrijdag 14 september om 17.00 uur is de officiële opening door Stijn Nijhuis, CEO van Voiceworks. De exposities zijn daarna elke vrijdag en zaterdag te bewonderen van 14.00 tot 17.00 uur (entree 5 euro, tot 18 jaar 2,50 euro).

Artikel geplaatst op: 12 september 2018 – 11:02

 

http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2167-uitgaan/nieuws/1475243-nieuwe-locatie-voor-dutch-digital-art-museum-almere