Ouderen in contact met digitale wereld bij DDAMA

STAD CENTRUM – ‘Als er aan de digitale ontwikkelingen toch niet te ontkomen valt, is inspiratie erdoor opdoen wel zo leuk’, zo luidde de introductie van een bijeenkomst van ouderen aan het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) op de vijfde verdieping van het WTC Almere aan de P.J. Oudweg 4. Senior-Live leidde vorige week woensdag Almeerse ouderen rond in de lopende expositie ‘Like Digital Art’.

Het Dutch Digital Art Museum Almere, dat op 5 oktober haar deuren opende, geeft inzicht in de manier waarop kunstenaars een antwoord formuleren, in beeld, op digitale ontwikkelingen in een steeds verdere digitalisering van onze leefomgeving.
Een groep Almeerders, variërend in leeftijd van 60 tot 75 jaar, kreeg een rondleiding door de expositie. In trek was een schilderij dat kon worden voorzien van augmented reality. Dat wil zeggen dat dit unieke schilderij tot leven komt met bewegende beelden op de smartphone. De rondleiding eindigde met een interessant gesprek over kunst.
Senior-Live heeft als doel Almeerse senioren kennis te laten maken met de digitale wereld en hen handige (digitale) vaardigheden te leren. “Digitale kunst is een inspirerende manier om meer vertrouwd te raken met de onontkoombare digitale ontwikkelingen”, aldus Silke Bellefleur Manschot van Senior-Live.

In: Almere Deze Week